“Bedrijven zoeken financiële of operationele partners.”

“In Spanje is sprake van een crisis, absoluut. Maar je moet als Nederlander niet denken dat alle Spanjaarden werkloos zijn en dus voor een appel en een ei voor je aan de slag willen gaan,” aldus Walter Joosten, die al 25 jaar actief is in het Spaanse bedrijfsleven. Joosten geeft momenteel als boardmember advies aan een dertiental bedrijven in Spanje.

Kansen ziet hij in internet business. “Vanwege het goede leefklimaat is het makkelijk om internationaal talent aan te trekken in Barcelona. Verder zijn er goede kansen voor investeerders. Bedrijven waar het slecht gaat zijn op zoek naar een financiële of operationele partner.” Daarnaast wijst hij op het feit dat Barcelona voor Europa een hub is naar zowel Zuid-Amerika als Afrika. “En het is tegenwoordig heel makkelijk om je bedrijf hier te installeren.”

In dit 24e deel van de reeks “Kansen in de Crisis, Business in Barcelona”, vertelt Joosten waar volgens hem de kansen in de crisis liggen. Nieuwsgierig naar een dieper interview? Dat is hier te lezen!

Oude afleveringen terugkijken van Kansen in de Crisis, Business in Barcelona? Kijk dan hier !

Klik hier voor een HD versie van de video.