“Geen crisis, maar een nieuwe situatie!”

Crisis? “Ik vind het woord crisis eigenlijk alweer achterhaald. Het is eigenlijk een nieuwe situatie!” Aldus Jeroen Oskam, eigenaar en oprichter van Euro Economics, een bedrijf in Spanje dat zowel buitenlandse bedrijven als particulieren advies geeft op financieel, juridisch en fiscaal gebied.

In deze ‘nieuwe situatie’ in Spanje, worden volgens Jeroen “de kaarten opnieuw geschud en dat biedt Nederlandse bedrijven nieuwe mogelijkheden.” Nederlanders zijn er volgens hem goed in om op die kansen in te spelen. Bovendien is er al jaren een enorme chemie tussen Nederland en de Catalaanse hoofdstad. En daar heeft het voetbal aan bijgedragen…”Als je hier in een taxi zit en je zegt dat je Nederlander bent, gaat de chauffeur direct allerlei namen opnoemen, Cruijff, Rijkaard….”

Vandaag verscheen de zesde video in de reeks die ik maakte, waarin Jeroen Oskam kort zijn verhaal vertelt. Nieuwsgierig naar zijn hele verhaal? Dat is hier te lezen! Of kijk hier naar verhalen van andere Nederlandse ondernemers in Barcelona..