TopGolfer Reinier Saxton: “Ik ben minder op talent gaan golfen.”

https://vimeo.com/216453378

Hoe presteer je onder enorme druk? Het is iets waar veel topsporters tegenaan lopen. Ook voor topgolfer Reinier Saxton blijft het een uitdaging. Niet gek dus dat hij al zeven jaar met Anne-Johan Willemsen van het bedrijf TopMind werkt.

“Als professioneel golfer, of als professioneel sporter komt er heel veel bij kijken. Het is natuurlijk zo’n resultaatgerichte wereld en het is heel erg moeilijk om dat los te laten. Dus ik denk dat een belangrijke doelstelling voor mij was dat ik mij richt op de dingen waar ik invloed op heb.” En dat laatste heeft TopMind hem geleerd. Het bedrijf leert onder andere topsporters, maar ook topondernemers om zich te focussen: “Focus is belangrijk bij golf omdat je heel veel tijd hebt om na te denken. Het choqueerde mij hoe vaak je negatieve gedachtes hebt. Dus ik wilde erachter komen hoe je dat dan uitschakelt en hoe je dan weer in een goede vibe komt.”

Ik sprak Reinier Saxton onlangs over de mentale coaching die hij krijgt en dat resulteerde in een mooie testimonial (video) voor TopMind. “De training heeft mij wel veranderd door minder op talent te spelen. Talent heeft veel met gevoel te maken, alleen soms heb je het gevoel gewoon niet. En dan is het wel belangrijk om dat gevoel uit te schakelen. Want het gaat juist om de mindere dagen. Hoe ga je daarmee om? Dat is bij mij veel constanter geworden.”

Al eerder maakte ik deze video over het bedrijf TopMind waarin verteld wordt wat het bedrijf doet.