Voetballer Bart Vriends: “Je groeit alleen als speler door af en toe uit je comfortzone te stappen.”

https://vimeo.com/183671911

“Wat ik soms raadselachtig vind is dat het de ene keer heel goed gaat en de andere keer minder. Daar wilde ik meer invloed op hebben,” aldus Bart Vriends, voetballer bij Sparta Rotterdam. “Ik ben al jaren bezig mezelf te ontwikkelen, op fysiek en technisch gebied, elke dag weer. Maar de geest heb ik eigenlijk nooit getraind, terwijl ik wel van mening ben dat het voor een heel groot deel je prestaties beïnvloedt.”

En zo kwam Bart Vriends bij Anne-Johan Willemsen van TopMind training uit, die hem hielp meer invloed te hebben op zijn eigen prestaties. “We kennen allemaal wel het concept van ‘flow’, dat alles vanzelf lijkt te gaan, dat je er niet over hoeft na te denken. Dat heb ik af en toe maar niet op structurele basis en dat probeerde ik meer te bereiken,” vertelt Bart in de video die ik maakte, bedoeld als testimonial voor TopMind.

“De training is me goed bevallen. Een eyeopener was wel dat je alleen maar groeit als speler of mens door af en toe uit je comfortzone te treden en risico te nemen. Ik denk dat ik een veel beter inzicht heb gekregen in mijn prestaties.”