“De kansen in de crisis liggen voornamelijk in het specialiseren”

“De kansen in de crisis liggen voornamelijk in het specialiseren,” aldus Jan van Schaik die in 2006 samen met zijn zakenpartner het recruitmentbureau Talent Search People oprichtte in Barcelona. Het feit dat zijn bedrijf zich duidelijk heeft gespecialiseerd en dat ook duidelijk uitdraagt, heeft volgens van Schaik zeker bijgedragen aan het succes. Sinds de oprichting is Talent Search People uitgegroeid tot een bedrijf met 60 man personeel.

Nog een belangrijke succesfactor is volgens van Schaik de combinatie van Nederlands met Spaans ondernemerschap. “Het is een enorm voordeel dat ik Nederlander ben en mijn zakenpartner een Spanjaard. Soms kan hij beter met een bedrijf om te tafel en de andere keer ik, bijvoorbeeld bij buitenlandse bedrijven.”

In dit 20e deel van de reeks “Kansen in de Crisis, Business in Barcelona”, vertelt van van Schaik kort over zijn bedrijf en waar volgens hem de kansen in de crisis liggen. Nieuwsgierig naar een dieper interview? Dat is <a href="https://www.holanda look at this now.es/nl/kansen-in-de-crisis/business-in-barcelona/jan-van-schaik” onclick=”_gaq.push([‘_trackEvent’, ‘outbound-article’, ‘https://www.holanda.es/nl/kansen-in-de-crisis/business-in-barcelona/jan-van-schaik’, ‘hier’]);” >hier te lezen!

Oude afleveringen terugkijken van Kansen in de Crisis, Business in Barcelona? Kijk dan hier !

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Qc5JhAm__VE&w=560&h=315]

Klik hier voor een HD versie van de video.